Actief 2019 en verwachtingsvol 2020 voor Stichting DEG

Het jaar 2019 stond in het teken van vernieuwing, inspiratie en kennisdeling onder de ‘Deggers’. Met diverse bedrijfsbezoeken en workshops was het een jaar vol activiteiten. Deze bijeenkomsten boden direct de gelegenheid om elkaar te spreken en ervaringen uit te wisselen. Voor het jaar 2020 staan er weer interessante activiteiten op de planning. 

Gestart met nieuw concept: Maaltijd van de Week
In januari 2019 is het ‘Maaltijd van de Week’ concept gelanceerd. Verse maaltijden met verrassende ingrediënten en vol van smaak. Elke week ligt er een Maaltijd van de Week in de winkel voor de consument. Ideaal voor de groenteman die meer wil doen op het gebied van maaltijden! 

Workshops bij collega’s
In de prachtig verzorgde winkel van Marcel en Frianne Bouwmeester in Vaassen kwamen een groot aantal ‘deggers’ bij elkaar voor de workshop: “Het maken van een goed verkoopbare saladebowl & het maken van lekkere en verkoopbare wraps.” Daarnaast deelden DEG-ondernemers Miriam Hofman en Ronald Jansen hun ervaringen vanuit de praktijk. Versalert was aanwezig om de inzichten vanuit de groothandel te delen met de aanwezige ondernemers.

Bedrijfsbezoek
Eillert-Finis
Dit is de producent van voedselverwerkingsmachines en complete productielijnen voor de food industrie. Tijdens de live demonstraties in de testruimte konden de aanwezigen kennismaken met de verfijnde snijtechnieken van Eilert-Finis. Na de aansluitende rondleiding door de fabriek konden de aanwezigen elkaar bijpraten over de laatste ontwikkelingen. 

Willem Dijk AGF
Het bezoek aan deze ‘full service AGF leverancier’ stond in het teken van maaltijden en salades met als ingrediënt ‘het witte goud’. Door elkaars producten te proeven, bespreken en beoordelen kon er maximaal geprofiteerd worden van alle noviteiten. Op deze manier hebben we vernieuwing in de markt kunnen brengen wat betreft de toepassing van ‘het witte goud’.

Fish ’n Food
Deze visspeciaalzaak behoort tot de grotere van Nederland. Tijdens het werkbezoek hebben de experts laten zien hoe een aantal toegankelijke vissoorten behandelt kunnen worden en hoe deze in diverse maaltijden, salades, bowls, wraps of broodjes verwerkt kunnen worden. Een waardevolle toevoeging voor het kant-en-klare assortiment van elke groenteman.  

Van Maaswaal Fruit
Bij dit moderne en innovatieve fruitteeltbedrijf konden wij met ca. 20 personen de herkomst van ons fruit ‘beleven’. Tijdens een warme zomeravond zijn we met een trekker-treintje door de boomgaard gereden, tussen de kersen, appels en peren door. Daarnaast werd de sorteerinrichting gedemonstreerd. Een leerzame en gezellige avond die bijna als ‘vakantie’ aanvoelde!

“Deze workshops zijn een van de vele voordelen van een lidmaatschap bij Stichting de Èchte Groenteman!”

Verwachtingsvol 2020
Voor komend jaar staan er weer vele leerzame en inspirerende activiteiten op de kalender. Natuurlijk zullen er workshops plaatsvinden en een aantal bedrijfsbezoeken. Houd onze website en social media hiervoor in de gaten.
Onze website: www.de-echte-groenteman.nl

Stichting De Èchte Groenteman wenst u Prettige Feestdagen en een succesvol en gezond 2020!

2019... een jaar vol inspiratie!

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.