Laten we de aardappel niet vergeten!

Bart is bij opa en oma. De aardappelsnijder staat op tafel en de frituurpan staat klaar. Er wordt eigengemaakte patat gemaakt! Eén voor één gaan de aardappels door de snijder en daarna direct de frituurpan in. Even wachten en daarna… smullen maar! Een feest voor de kleinkinderen, maar ook voor opa en oma. En met de Agria aardappelen van de specialist smaakt de patat éxtra lekker!

Productinnovatie, nieuwe trends, kant-en-klare maaltijden… iedereen is druk met nieuwe producten en ontwikkelingen. Maar laten we de basis niet vergeten…de aardappel! Bij nieuwe AGF winkels liggen de aardappelen nog wel eens ergens achter of onder, op een onopvallende plek. Terwijl de aardappel zoveel  meer te bieden heeft voor de AGF ondernemer én de consument!

Ras aardappel onbekend en onbemind bij jongeren
De Èchte Groenteman ondernemer Simon Dragt heeft de ontwikkeling van de aardappel van vroeger tot nu van dichtbij meegemaakt. “Waar ca. 30 jaar terug nog 35 kg aardappelen naar de klant werden gebracht en tot in de kelder werden afgeleverd,  vraagt de consument tegenwoordig nog maar om 2,5 kg of soms 10 kg.” zegt Simon Dragt. Tegenwoordig wordt er anders gekookt. Daarnaast zijn met alle ontwikkelingen rondom kant-en-klare maaltijden de jongeren minder bekend met de rasaardappelen… een aardappel is een aardappel… als hij maar makkelijk schilt en gauw gaar is. Verschillen van rassen en smaken zijn niet bekend meer, maar als specialist is daar  zeker wat aan te doen! 

De aardappel is interessant
De massa is er vanaf, maar de marge blijft! “Op  kwaliteitsaardappelen kun je gerust een goede marge zetten. Daar heeft de echte kenner best wel wat voor over. En de win-win situatie met de verkoop van onze ambachtelijke, vers gesneden groenten erbij kan je dubbel scoren. Natuurlijk is de verkoop van maaltijden uit eigen keuken marge technisch veel interessanter, maar dat is niet voor iedere klant weggelegd.” geeft Simon Dragt aan. 
Dus daarom moet een AGF ondernemer zich écht onderscheiden met de kwaliteitsaardappel. Waar in de supermarkt de focus ligt op de massa en prijsknallers en niet op smaak en kwaliteit van de aardappel,  houdt de specialist zich bezig met het  ras van de aardappelen, kwaliteit en natuurlijk met smaak.

Power to the Pieper
Bij De Èchte Groenteman geven we de aardappel zijn verdiende aandacht. Met de ‘Power to the Pieper’-zakken vallen de aardappels mooi op en geven we ze de ambachtelijke uitstraling die ze verdienen. 


✔ Agria - patat, stamppot, gekookt
✔ Bildtstar - meest verkocht
✔ Nicola - vastkokend
✔ Eigenheimer – zeer smaakvol
✔ Opperdoes en Parel - échte seizoensproducten
✔ Irene - voor oude garde die nog écht goed kunnen koken


“De grondsoort en weersomstandigheden bepalen ook de smaak kookeigenschap en de houdbaarheid van de aardappel.”

Simon Dragt van De Èchte Groenteman Simon Dragt

De aardappelkeuze is reuze bij De Èchte Groenteman Simon Dragt.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.